Pravila o kolačićima

Naslovna / Kontakt / Pravila o kolačićima
Naše web stranice koje koriste kolačiće, odnosno datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na tvrdom disku korisnika, što našoj web stranici omogućava prepoznavanje računala prilikom sljedećeg posjeta. Kolačići koje koristimo ne prikupljaju osobne podatke korisnika, već tehničke podatke koje koristimo u svrhu analitike za poboljšanje web stranice i usluga.


POJMOVNIK


Tehnički kolačići - ovi kolačići neophodni su za funkcioniranje web stranice i njenih značajki i ne mogu se isključiti. Možete postaviti svoj preglednik da blokira ili vas upozorava o ovoj vrsti kolačića, ali kao rezultat toga neki dijelovi web stranice neće raditi ispravno i neće prikazivati sadržaj u potpunosti.

Statistički kolačići - ovi kolačići služe nam za analitiku i poboljšanje rada web stranice. Oni su anonimni i ne otkrivaju podatke korisnika, ali omogućuju nam brojanje posjeta i kretanje po web stranici. Tako možemo saznati kakva je izvedba web stranice i koliko korisnika je posjetilo web stranicu i koje podstranice. 

Funkcionalni kolačići - ovi kolačići omogućuju web stranici da pruži poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju za određenog korisnika. Ovi kolačići omogućuju stranici da pamti odabire i prilagodbe koje su napravljene tijekom prethodne posjete i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, na našim stranicama, to može biti odabir jezika korisnika.

Marketinški kolačići - ovi kolačići omogućuju pamćenje preferencija korisnika kako bi im se omogućilo oglašavanje na način koji je zanimljiv i relevantan za individualnog korisnika.

Trajni kolačići - trajni kolačići ostaju na uređaju korisnika dok se ručno ili automatski ne izbrišu.

Kolačići sesije - ovi kolačići ostaju na uređaju korisnika dok ne zatvori preglednik određene web stranice, a zatim se automatski brišu.

Kolačići prve strane - ove kolačiće postavlja organizacija koja upravlja web stranicom ili uslugom.

Kolačići trećih strana - ovi kolačići se postavljaju na web stranicu ili uslugu od treće strane koja ne posjeduje ili ne upravlja web stranicom.


KOLAČIĆI NA NAŠOJ WEB STRANICI


CEO Consulting koristi tehničke i statističke kolačiće:

kolačić: 4b61f9d1a65729f37490796a88786708
domena: ceo-consulting.eu
opis: bez opisa
tip: funkcionalni kolačić
trajanje: tijekom pregleda web stranice

kolačić: _ga_*
domena: ceo-consulting.eu
opis: Google Analytics postavlja ovaj kolačić za potrebe brojanja posjeta stranici
tip: analitički kolačić
trajanje: 1 godina 1 mjesec 4 dana

kolačić: _ga
domena: ceo-consulting.eu
opis: Google Analytics postavlja ovaj kolačić za potrebe brojanja korisnika, utvrđivanje načina korištenja sadržaja i prikupljanja podataka o marketinškim kampanjama.
tip: analitički kolačić
trajanje: 1 godina 1 mjesec 4 dana

Koristimo aplikaciju Google Analytics za prikupljanje informacija o korištenju naših web stranica. Google Analytics putem vlastitih postavljenih kolačića prikuplja informacije kao što su koliko često korisnici posjećuju web-stranice, koje stranice posjećuju kada to čine i koje druge web-stranice su koristili prije dolaska na web-stranice. Analitičke podatke koje dobivamo od Google Analyticsa koristimo za poboljšanje naših stranica. Google Analytics prikuplja samo IP adresu dodijeljenu vašem uređaju na dan kada posjetite naše stranice, a ne vaše ime ili druge osobne podatke. Ne kombiniramo podatke prikupljene korištenjem usluge Google Analytics s drugim osobnim podacima. Iako Google Analytics postavlja kolačić u vaš web preglednik kako bi vas identificirao kao jedinstvenog korisnika sljedeći put kada posjetite naše web stranice, kolačić ne može koristiti nitko osim Googlea. Googleova mogućnost korištenja i dijeljenja podataka koje prikuplja Google Analytics o vašim posjetima našim stranicama ograničena je Uvjetima korištenja usluge Google Analytics i Googleovim Pravilima privatnosti. Možete spriječiti da vas Google Analytics prepozna prilikom povratnih posjeta web stranicama onemogućavanjem kolačića na vašem pregledniku ili odbijanjem kolačića prilikom posjete našoj web stranici. Uz kolačiće, Google Analytics također koristi web pratilice za prikupljanje skupnih statističkih podataka za analizu načina korištenja web stranica.

Na našu web stranicu uključili smo sadržaj za promicanje web stranice (npr. gumb za interakciju) na društvenim mrežama kao što su Linkedin i Facebook. Ovaj sadržaj je ugrađen s kodom izvedenim iz društvenih mreža i postavlja kolačiće treće strane. Ovaj sadržaj može pohranjivati i obrađivati određene podatke za prilagođeno oglašavanje. Za razumijevanje funkcioniranja konkretnih kolačića i informaciju o tome koje podatke skupljaju, molimo pročitajte izjavu pojedine društvene mreže.


UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA


Korisnik uvijek može utjecati na to da li želi koristiti kolačiće prilikom posjete našoj web stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost.

Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, one se naknadno mogu mijenjati na način da u internet pregledniku obrišete kolačiće za ovu web stranicu ili obrišete povijest pregledavanja uključujući kolačiće.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki internet preglednika. Neki preglednici Vam omogućuju pregled web stranica u anonimnom načinu rada, na način da ograničavaju količinu podataka postavljenih na računalo korisnika i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge web aplikacije trećih strana koje možete dodati kao nadogradnju u internet preglednik kako bi upravljali kolačićima.

STRUČNO SAVJETOVANJE ZA USPJEH VAŠEG POSLOVANJA