Financijsko savjetovanje

Naslovna / Usluge / Financijsko savjetovanje

Izrada poslovnih planova, investicijskih studija i analiza troškova i koristi

Izrada poslovnih planova, investicijskih studija i analiza troškova i koristi

Poslovno planiranje i investiranje

Izrađujemo poslovne planove za poduzetnike i one koji to žele postati te one koji žele procijeniti isplativnost poslovnog poduhvata ili se prijaviti za jednu od brojnih mogućnosti financiranja. Procjenjujemo isplativost investicija i uspoređujemo investicijske opcije za poduzetnike koji žele proširiti svoje poslovanje i pokrenuti razvoj svog biznisa.

Možete nam se obratiti za brzu, kvalitetnu i stručnu izradu poslovnih planova i investicijskih studija za potrebe financiranja vaših poduzetničkih ideja putem HZZ-a, HBOR-a, HAMAG-a, banaka, investitora i EU fondova.  Uz našu podršku, imate pouzdanog partnera koji će vam pomoći da predstavite svoju ideju na najbolji mogući način te ostvarite povjerenje potencijalnih financijera.

Poslovno planiranje

Definirajte svoje ciljeve i strategiju,
privucite investitore i partnere,
osigurajte financijsku potporu,
upravljajte svojim poslovanjem učinkovitije.

Ako želite pokrenuti uspješan poslovni projekt, izrada poslovnog plana je ključna. U CEO Consultingu imamo iskustva u izradi poslovnih planova za razne vrste poduzeća. Naši stručnjaci pomoći će vam da izradite plan koji je prilagođen vašim potrebama i ciljevima.

Cost benefit analiza

Donesite ispravne odluke o investicijama,
minimizirajte rizike investicije,
povećajte šanse za uspjeh investicije,
privucite investitore i partnere.

Ako želite donositi poslovne odluke temeljene na kvantificiranim i objektivnim podatcima, izradite analizu troškova i koristi. U CEO Consultingu imamo iskustva u izradi cost benefit analiza za razne vrste investicija. Pomoći ćemo vam u procjeni vaše investicije.

Zatraži termin za sastanak

divider
Poslovni plan ili investicijska studija trebaju vam:
-    ukoliko želite provjeriti da li je vaša poslovna ideja izvediva,
-    ukoliko želite provjeriti da li je projekt profitabilan,
-    ukoliko želite zatražiti sredstva za financiranje od banaka ili ulagača 

U tim slučajevima možete nam se javiti. Dovoljno je informirati nas o svim detaljima projekta koje u ovom trenutku znate i mi ćemo izraditi poslovni plan ili investicijsku studiju za vas. 

Poslovni plan ili investicijska studija izrađena na profesionalan način omogućit će vam prezentaciju vaše poslovne ideje na način koji omogućuje čitatelju razumijevanje vaših planova bez poteškoća i prepoznavanje njihovih vlastitih interesa u vašem projektu.

Usluga izrade poslovnog plana i investicijske studije


Usluga podrazumijeva izradu svih sastavnih dijelova dokumenta poslovnog plana ili investicijske studije, uključujući financijske proračune i opisne dijelove projekta. Ono što nam je potrebno za izradu jesu informacije o pothvatu s kojima poduzetnik raspolaže. Sve detalje koji nedostaju u dijalogu ćemo naknadno ustanoviti. 

Cijena izrade poslovnog plana i investicijske studije


Cijena izrade poslovnog plana ili investicijske studije različita je za svaki projekt, ovisno o kompleksnosti, odnosno angažmanu konzultanta. Cijena ovisi ponajprije o tome koliko je vremena potrebno za razumijevanje projekta i izradu rješenja. Cijene se kreću u rasponu od stotinu do nekoliko tisuća eura, a zavise o utrošenim satima rada. Ukoliko imate upit vezano za vaš projekt, možete nam se bez obaveze javiti. Kada ustanovimo što točno možemo učiniti za vas, dostavit ćemo vam ponudu za vaš projekt.

Zašto bih angažirao konzultanta kada moj knjigovođa može napraviti poslovni plan?


Knjigovođe su stručnjaci u domeni financijskog izvještavanja što može i ne mora obuhvaćati i financijsko planiranje. Financijsko planiranje, budžetiranje kapitala i financijska analiza spadaju u domenu financija a ne knjigovodstva.
Većina knjigovođa ipak će se snaći u izradi proračuna potrebnih za poslovni plan. Ono što morate razumjeti jest to da izrada poslovnog plana i investicijske studije zahtijevaju dodatan angažman koji može trajati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci rada i ukoliko niste u okviru svojeg paketa usluga to dogovorili, takva suradnja dodatno se plaća. Pitanje koje si trebate postaviti je želite li opteretiti svojeg knjigovođu dodatnim radom povrh trenutne količine posla i dobiti dokument koji će zadovoljiti formu, ili angažirati stručnjaka koji će se posvetiti tome da povrh forme dobijete i kvalitetan stručno napisan sadržaj?

Što vam trebam dostaviti za izradu poslovnog plana ili investicijske studije?

Nakon što ugovorimo suradnju i potpišemo ugovor o povjerljivosti podataka, potreban nam je detaljan uvid u vašu ideju. Što više informacija podijelite s nama, to će kvalitetniji biti rezultat, odnosno dokument poslovnog plana ili investicijske studije. Kroz dijalog vodit ćemo vas kroz teme koje niste razradili i tako navesti da promislite o potencijalnim rizicima i prijetnjama te kako ih savladati, ali i prilikama koje možete iskoristiti. Nakon što finaliziramo opisni dio poslovnog plana ili investicijske studije, posvetit ćemo se financijskim projekcijama. U tom trenutku od vas ćemo trebati sve ponude za usluge, stvari i prava koja su vam potrebna za rad. Trebat ćemo i vaše procjene kalkulacije cijena i predviđanja prodaje do kojih ste došli istraživanjem tržišta. Ako taj dio niste pripremili, možemo vas savjetovati kako to učiniti ili preuzeti taj zadatak na sebe u okviru dogovora opsega usluge.