Rent a manager

Naslovna / Usluge / Rent a manager

Outsourcing HR menadžera ili financijskog menadžera

Outsourcing HR menadžera ili financijskog menadžera

Virtualni i privremeni menadžment

Ukoliko vam je na određeno vrijeme potreban stručan kadar za upravljanje projektima ili vođenje poslovanja, iskoristite naše znanje i iskustvo te nas angažirajte kao stručnog suradnika. Za ciljano savladavanje izazovima s kojima se susreće vaša organizacija stavljamo se na raspolaganje online ili on site, ovisno o konkretnim potrebama i zahtjevima.

Rent a manager za vas obavlja poslove analize, planiranja, organizacije, vođenja, upravljanja, kontrole i izvještavanja o resursima poduzeća i projektima.

Virtualno upravljanje

Povećajte produktivnost i učinkovitost,
smanjite troškove poslovanja,
privucite i zadržite najbolje talente,
proširite svoje poslovanje na nova tržišta.

Virtual manager upravlja ljudskim, financijskim i materijalnim resursima organizacije uz pomoć digitalnih tehnologija. U CEO Consultingu pomažemo organizacijama da optimiziraju svoje resurse, oslobode se administracije i povećaju svoju produktivnost.

Privremeni menadžment

Upravljanje projektima,
upravljanje timovima,
upravljanje krizama,
restrukturiranje.

Temporary management usluga je koja omogućuje organizacijama najam iskusnih menadžera na određeno vrijeme. Privremeni menadžer pomaže u rješavanju specifičnih izazova ili preuzima odgovornosti za određene projekte. 

Zatraži termin za sastanak

divider

Koje su razlike u angažmanu vanjskog suradnika i zapošljavanja osobe na rukovodeću poziciju?

Glavni razlog angažmana vanjskog stručnog suradnik je nedostatak potrebnih kompetencija u timu. S obzirom na to da ta odluka za organizaciju nosi određene rizike i izazove, potrebno ju je dobro razmotriti. Najveći rizici odnose se na komunikaciju, zaštitu podataka i kvalitetu usluge stoga svakako ugovorite procedure unaprijed. Postoje brojne situacije kada je bolje angažirati vanjskog stručnjaka u odnosu na zapošljavanje, i obrnuto.

U nastavku su navedene neke ključne razlike koje treba uzeti u obzir:

1) Opseg posla i trajanje angažmana: ako opseg posla nije dostatan za puno radno vrijeme i/ili projekt ima predviđen rok dovršetka, u tom slučaju bolje je angažirati vanjskog suradnika. Ako vam je potreban rukovoditelj trajno i na puno radno vrijeme, u tom slučaju odlučit ćete se na zapošljavanje.

2) Pristup: vanjski stručnjak često je objektivniji i nepristran pri donošenju odluka koje imaju posljedice na uspješnije poslovanje.

3) Troškovi: naknade vanjskim suradnicima u pravilu su kratkoročno gledano, više u odnosu na plaće. Međutim, ako se takva naknada fakturira, cjelokupan iznos je porezno priznat trošak za poslodavca. Dugoročno gledano menadžerske naknade i bonusi te porezni tretman davanja mnogo su skuplji za organizaciju ukoliko se angažira menadžer u punom radnom odnosu.

Koja je razlika između temporary i virtual managementa?

I jedna i druga opcija omogućuju organizacijama da angažiraju profesionalce u vođenju kako bi riješili izazove s kojima se suočavaju u poslovanju. Najznačajnija razlika između virtualnog menadžera i privremenog menadžera je u pristupu i trajanju angažmana. Privremeni menadžer dostupan je online i on-site ovisno o specifičnim potrebama organizacije i projekta. Virtualni menadžer dostupan je isključivo online. Dok se virtualni menadžer može angažirati na dulji rok, rok na koji se angažira privremeni menadžer u pravilu je poznat unaprijed.